Förbannelsen På Wall Street

Posted by leewanta on september 11, 2010
Okategoriserat

Historien är inte alltid en lektion. Det finns mycket ur historien – helt avgörande i sin natur – som av olika anledningar inte har fastnat på samtidens näthinna.  Med tanke på vad vi ser framför oss i dagens värld så är det viktigt nu att förändra synen beträffande vissa saker och till hjälp i detta kan vi se till tidens röda trådar. Utveckling är en ständig process av korrigeringar men det finns allt som oftast en röd tråd i mitten av det hela.

Ett vansinne har emanerat ifrån världens storfinans vilket allt fler börjar inse på olika vis eftersom bankväsendet är i tillstånd av kollaps. Frågan är: är detta en existentiell nyhet? Egentligen inte. Låt oss ta hjälp här av Antony Cyril Sutton (Februari  14, 1925 – Juni 17, 2002) som var en Brittisk ekonom, historiker, och författare. Hans böcker beträffande finans och Wall Street i synnerhet, är viktiga referenser för att avbilda trender i dagens realiteter.

I hans böcker så redogör Sutton med akademisk skärpa hur Wall Street var engagerade i att finansiera såväl den bolsjevikiska revolutionen som Hitlers uppgång.  I dagens värld av terrorism  talas det mer om terrorister än vem som finansierar den.  Det är att missa fundamenta. Vår största kritik av Suttons böcker är att den enbart fokuserar på Wall Street och utelämnar City Of London, vilka inte kan separeras, då de delar samma andemening, samma intentioner, samma agenda, på den högsta nivån.  Och där har snarare Rösten från City varit strategiskt ledande medan Wall Street blev den ledande armen för operativ verksamhet.  Låt oss tillägga att City Of London är ett oberoende traktat, en korporation, det är viktigt att komma ihåg när man analyserar storfinansens rational. Området på 677 hektar är en irreguljär rektangel som bebos av 4000 innevånare,  mitt i hjärtat av det ’större London’ som bebos av en halv miljon innevånare.  Kronan (”The Crown”) är en kommitté av tolv till fjorton män som styr det oberoende traktatet som kallas för City.  City står inte under monarken eller det brittiska parlamentet, precis som Vatikanen i Rom är det sin egen entitet.  Monarken i  City kallas för Lord Mayor.  När Drottningen gör besök i City kan man utläsa förhållandet i den officiella proceduren.  Drottningen möts av Lord Mayor vid Temple Bar, den symboliska porten till City. Hon bugar och ber om tillträde till området.  Lord Mayor är iklädd kungligt träde medans Drottningen och hennes följe ser mer ut som klädda i diskreta service uniformer. Lord Mayor leder in Drottningen på området.

”I care not what puppet is placed on the throne of England to rule the Empire, … The man that controls Britain’s money supply controls the British Empire. And I control the money supply.” – Baron Nathan Mayer Rothschild

Och det var dessa herrar i City som såg till att Federal Reserve Act etablerades 1913 i USA, en oberoende centralbank, Federal Reserve, och banker med säte i City återfinns givetvis på ägarlistan av det amerikanska Federal Reserve.

Hur kan man då stärka propositionen att storfinans emellanåt ägnar sig åt att finansiera subversiv verksamhet? Låt oss titta på dokumentation ur Sutton´s böcker:

“Dear Mr. President:

I am in sympathy with the Soviet form of government as that best suited for the Russian people…”

Brev till President Woodrow Wilson (Oktober 17, 1918) från William Lawrence Saunders, styrelsordförande, Ingersoll-Rand Corp.; direktör, American International Corp.; och vice ordförande, Federal Reserve Bank of New York

När Boris Jeltsin kom till makten uttryckte han sin bedrövelse over att hela banken var dränkt av obligationer till City Of London.  Hur ironiskt är det inte att finansiärerna satte upp en polaritet i världen via en medveten agenda?

Vad vi erinras om i Sutton´s observationer är att vi måste förbättra förståelsen i hur finans inte får separeras från subversiva intentioner, då historien visar att den högsta finansen inte bryr sig om etik, för om de kan göra sig en hacka finansierar de – historiskt sett – vad som helst. Och detta måste man via internationell lag och ordning söka kväsa. Det ska vara illegalt att finansiera terrorism på samma vis terrorism i sig är olagligt. Sutton påminner oss om att det är hög tid att bryta upp obligationsmarknaden och befria länderna från finansiella oligarker. Ett land kan lika gärna trycka upp sina egna papper och skulder, ty historien och samtiden visar att dessa privata bankir-plutokrater icke är tillförlitliga och ej heller upprätthåller ett stabilt system, utan ett spekulativt system.  Priset för denna spekulativa verksamhet kommer att penetrera världen de närmaste åren, ja kanske över ett decennium. Men det är viktigt att maskineriet inte bara pådyvlas en global regulator för det är enkelt att räkna ut vem som de facto tar över spelet under rådande systematik.  Av säkerhetsskäl är det bättre att instifta nya internationella konventioner som nationerna kommer överens om att akta och förvalta.

”So you see… the world is governed by very different personages from what is imagined by those who are not behind the scenes” Benjamin Disreali, (Coningsby, The Century Co., N.Y., 1907, p. 233).

Comments are closed.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu