Uncle Spam

Posted by leewanta on oktober 09, 2010
Okategoriserat
Frisch weht der Wind
Der Heimat zu
Mein Irisch Kind,
Wo weilest du?

Kurvan som guldmarknaden har uppvisat påtalar skakande tider framledes, det ligger en medveten nervositet under hela rallyt. Och såvida inte något land i Europa brakar samman först, av skuldbördor, så kommer oron att realiseras i USA med all önskvärd tydlighet mot denna bakgrund. Trots disinformation, vilseledande guider, och uppenbar propaganda ser man att USAs ekonomi fallerar – och om man inte tar fler stimulerande droger och kvantitativa lättnader för att få ekonomin att gå sidledes så länge som möjligt, så tilltar den uppenbarelsen. USA är praktiskt taget ett ”IMF land” idag, en nation som håller på att avmoderniseras. Och det djävulska IMF, en prototyp för ett globalt federal reserve, gör allt för att exploatera situationen deras stiftare har skapat, till att trycka in sig som en framtida kandidat, för att bli världens första ansats till en global centralbank, genom att locka offret med beten som offret inte kan kvantifiera eller ställa emot informerade perspektiv. Man skulle lika gärna kunna kalla in Caligula och Stalin, vi vet allt för väl vad det är för sorts Usura som ligger bakom Världsbanken/IMF, Fed och BIS, och det stora problemet är att det är allt för få som gör det. Det är exponeringen.

Om USA inte tillsätter mer lättnader fortsätter tillväxten att sjunka. Vi ser på index som till stor del är vid eller ligger nära deras lägsta punkter. Korta reaktiva rallys pågår men det speglar inget som har med någon ekonomisk återhämtning att göra. Sedan globaliseringen och dess initiala vapen, värdepapperisering, implementerades så särades realekonomin från den spekulativa ekonomin på börsen, vilket gör att man lever i artificiella speglingar istället för på en riktig marknad, vilket i sin tur gör problem större och mer djupgående, eftersom korrelationen mellan korrigering och handel har lossnat. Och den mellan-skillnaden heter manipulation.  Ju längre Kongressen och Fed dröjer i att lägga ut kartan och vad den ska erhålla desto svårare blir det att hitta en chans till uppsidor. Man skulle väl kunna tänka sig att planen inte består av mycket mera än att låta ekonomin gå sidledes så länge som möjligt, teoretiskt sett i två år, men det medför en prislapp på minst 5 biljoner dollar. Spam. Produktionen faller med undantag för temporära ökningar på den automotiva sidan. Tillökning av inventarier dras nedåt och såväl frånvaron från fortsatt uppbyggnad som produktion torde nå tvåårslägsta vid årsskiftet.

Fed låg – naturligtvis – långt bakom kurvan hela tiden. Konsekvensen i form av en eskalerad ekonomisk kris och högre arbetslöshet blir mer sannolik än inte. Kommer Administrationen besitta kraften att driva igenom ett 500+ miljarder dollar paket för utgifter? Detta vet vi icke förrän vi har nått dit, och transportsträckan är för tillfället inget annat än en Via Dolorosa på väg mot Skallebacken. Fed väntar uppenbarligen in Kongressvalet innan de annonserar att portarna för QE2 står vidöppna. Om man inte överväger en ändring på den punkten, och släpper loss den steriliserade flottan blir den omgående monetiserad och det slår snabbt på inflationen. Går företagen sedan ut och spenderar de 3 biljoner dollar som står till buds? En del med säkerhet, men den urtappade andan och osäkerheten talar för att försiktighet tar över. Såvida inte de hotas till att spendera dem av den nya polisstaten USA. Regimen fortsätter att publicera båg siffror, och verkar fortsätta på den vägen, även om allt fler professionella aktörer till slut har sett igenom deras 3-korts Monte spel. Vänta tills de verkliga ISM siffrorna dyker upp för September, efter Augustis blatant skruvade statistik. All senare statistik ligger vid låga punkter som inte har setts till på ett och ett halvt år, inklusiva ATA´s truck tonnage index som föll med 2.8%. Om det fanns en återhämtning någonstans så var det definitivt inte i ekonomin, siffrorna säger att köparna är deprimerade. QE1 politiken tog ekonomin sidledes i 18 månader med effekten att Hormel Fed tredubblade sin balansräkning, vilket inte inskärper särskilt mycket tro till något mirakulöst från ett QE2.  2/3 av konsumenterna anser att ekonomin kommer att bli dålig, och blott 25% förhåller sig positiva. Det är en fråga om att det generella medvetandet inte förstår vad som egentligen pågår, samtidigt som ”ledarskapet” inte fungerar.

Kina och i viss mån Japan verkar bli ledande gestalter i det nya valutakriget. Som en konsekvens av detta dumpade Fed på Tisdag en större än väntad summa av 5.19 miljarder dollar på POMO och Dow steg pliktskyldigt med 193 punkter. På detta vis har Fed agerat ut QE2 sedan Juni för att lyfta marknaden, och över dessa fyra månader har ekonomin inte presterat mycket, i vad som har sett ut som en långsam uttoning. Fördelen för kullisspelarna är att de mer lättfogliga Demokraterna kanske hålls lättare i sätet och undviker att betala kalaset för ett nytt gäng kongressledamöter. Korrelationen mellan en stark aktiemarknad och politisk frändskap är normalt sett stark, då det får folk att glömma bort det trista när deras egna intäkter stiger. Fed, Skattkammaren, Administrationen och Senaten är i ett tillstånd av defensivt självbevarande, och detta kan bli en del av en October Surprise: att ett Dow magiskt hoppar till 11,700 eller 14,200 på index…om en mäktig finansiell frisör på Wall Street ser det som en fördel kan de rigga marknaderna därefter – även om den toppen bara varar en kort tid, för att sedan röra sig mot den bottenlösa avgrunden. Om detta sker inom perioden kan man lugnt utgå ifrån att det är ett försök att behålla inmutade spelare i kongressen, för annars är chansen betydande att Republikanerna tar majoriteten i båda husen och kongressen. Under tiden går ekonomin på den tunnaste av linor och kan snabbt krascha in i en veritabel mardröm. Men kollapsen blir en jackpot för världsordningsfolket och superfinansen. Som ”Cato” Kissinger brukar säga…’det är inte bara en kris, det är en möjlighet…att skapa en ny världsordning’

Det är alltid relevant att jämföra med historien, som år 1931 när både Fed och NY Fed ökade kredit samt furiöst skar ned räntorna – så som man har gjort även nu – tills guldet började resa sig globalt till hösten 1931. Senare under 1936, under Smoot-Jawley motionen, var jänkarna förmögna att monetisera skuld, precis som de har gjort fram till idag, ända tills obligationsmarknaden reverserade 1936. Eftersom scenerna ser ut som spegelbilder så är detta den observerade trenden, men med ett annat tempo, och en mycket mera komplex terräng internationellt sett. Många investerare söker påskina att även om USA går ned på knäna, så kommer resten av världen att kunna tåga vidare. Detta är inte vår uppfattning. Om USA går ned på det viset vi ser att det är på väg att göra just nu, kommer det ta världen med sig. Den reverserade hävstångseffekten i matrisen kan visa sig bli totalt förödande.

I förbigående, medan superfinansen tryckte in depressions bedrägeriet  i USA under 1930 talet, försökte elitisterna faktiskt trycka in en fascist regering i Amerika, med snarlika tendenser till den som sågs i Tyskland. Vi talar om de krafter som finansierade det tredje rikets uppgång och upprustning. Vår observation är att dessa krafter inte är särskilt annorlunda idag, de demonstrerar en upprepning av liknande ränker och smiden för makt och underkastelse, och kaos är kataklysmen för att rita om kartan, så som de vill ha den – för ett par av världens största privata bank och finans dynastier.

Nu när USA har en ekonomi där familjer shoppar först när socialt stöd eller matkuponger ges, blir lägre konsumtion resultatet. Och vad händer när välfärden förintas? Tomma magar skriker efter revolution. Minns, det finns ingen begränsning för hur länge räntor kan falla. Personliga disponibla inkomster må ha stigit med 0.5%, men 70% av det var en stor retroaktiv nöd-utbetalning av ”jobblösa försäkringar”, vilket tryckte upp inkomsterna 1.6%, eller med 35 miljarder dollar. Således så skulle konsumtionen ha legat på 0,1% och inte 0.4% utan denna extraordinära rörelse. Men den diskrepransen talar varken den amerikanska regimen eller Wall Street om. Det säger i krassa ordalag att det inte finns någon återhämtning i sikte. Är det inte missmodigt för marknaden att notera att staten står för 20% av den disponibla inkomsten? Det betyder att 50% av den så kallade återhämtningen sedan 2009 var statistiska steroider som ett resultat av stimulanserna. Till och med bilförsäljningens ökning i September blev övervärderad på grund av Arbetarklassens Dag. Försäljningen borde snarare vara 50% högre med tanke på de låga finansieringskostnaderna och det samma gäller bostadsmarknaden – men det händer helt enkelt inte. Hushållens skulder är således för betungande för att medföra ökat spenderande. Bara en 1/3 av konsumentens uppblåsta hävstång har gått ur, så det finns åtminstone 6 biljoner dollar kvar att spamma av.  Det är anledningen till att skurkbolaget Goldman Sachs chefsekonom har tvingats medge att sakerna ligger illa till, illa till. Mitt i bland detta fortsätter FICO´s betyg att falla till bara 47%  havande acceptabel kreditvärdighet. Den tekniska orsaken på det här planet är all tidigare statlig intervention och stimulanser. När man har satt sig med kartellens riktlinjer en gång, kommer man inte ur dem så lätt, så den amerikanska ekonomin  fångad mellan djävulen och havet: om inte QE2 – att döda dollarn – påförs, kommer ekonomin att kollapsa i en depression som inte kan döljas av propaganda maskinen.

Vi ser ingen studs eller support för dollarn på USDX förrän den går in i 74-75 zonen, vilket vi förutspådde här på bloggen för fyra månader sedan. Uppåtrörelsen av Euron och de andra fem valutorna kommer att tappa ångan så snart den ekonomiska kontraktionen påbörjas igen. Fördelarna med den billiga Euron är över för nu. Gå inte in i valutakrigen….stå still istället för att förvärra läget än mer, avfyra inga skott. Minns att Euronzonen är belamrad med problem för överskådlig framtid, och kommer generellt att möta UK och USA i svårighetsgrader. Stöd Tyskland i att fäkta bort IMF, de kommer att försöka rota sig i EU med Satan vid rodret. De står alldeles för ensamma i den fighten, precis som de gjorde när man skulle banna naken blankning med mera. Övriga EU uppvisar traditionell ledarlöshet, skriande kompetensbrist och en dysfunktionell byråkrati. Tyskland leder inte bara den ekonomi som finns kvar i EU, de är den enda spelare som i någon mån söker gå emot konventioner som De Stora kastar på blädderläpparna. Tyskland är inte tillräckligt starka, eller enade, i att besegra dem allena, men om den bättre delen av unionen framgångsrikt gör gemensam sak med de Tyskar som ser det egentliga problemet, kan friheter etableras. Och prioriteten är att sparka ut spelarna bakom Fed, WB/IMF, BIS – monoliterna – ur Europa, som dess värre har bundit ECB till sin agenda. Rensa ut denna all denna finansiella ohyra så kan renässansen komma tillbaka snabbare. Det är ett krig om frihet. Om vi vore så klartänkta som Tyskland borde vara, skulle vi säga ”auf wiedersehen lard!”. Det är exakt samma kriminella ligister som ligger bakom Federal Reserve, de som har designat kollapsen, som IMF et al, så varför någon frivilligt skulle ge dem mandat och diktat, att ta lån och råd ifrån Romare Nero, är helt obegripligt. Inse att den transnationella finanseliten har mutat in hela FN apparaten, för det är skalbolaget – trusten – för deras vision om en ny världsordning.  Titta på trusterna, skåda ägarna genom trådarna.

Tills vidare fortsätter valutakriget utan pardon och man bör icke vägledas av IMF i affärerna. Att byta beslutsfattare på IMF stolarna är meningslöst, det finns ingen som kan ta sig an superägarnas agenda, glöm det, monoliterna kontrollerar sina skapelser till 100%, och det finns ingen individ eller grupp som kan ändra på det innefrån eller utifrån. Det finns bara en väg och det är att göra sig av med dem helt och hållet. ”Dem” inkluderar för övrigt alla andra proxy banker och fonder som den subversiva eliten kan sparka igång på nolltid.  Samtidigt pushar USA subtilit in QE2 via repo marknaden, när andra nationer sänker deras räntesatser. Handelsbarriärer reses redan på Kinesiska varor och Kina har backat en bit. Oundvikligen kommer problemen att förstoras och leda till att officiella barriärer reses. Feds styrelseordförande sade nyligen att han stödjer mer expansion av Feds balansräkning och det kan bara innebära att tillgången på dollar kommer att öka. Det enkla steget, istället för att fortsätta denna ekonomiska fars, är att officiellt deklarera tariffer, som inkluderar en kalkylering på valutornas värden. Men som ett resultat av att finansen avser att fortsätta krossa ekonomin stiger guld och andra ädelmetaller utan hämning. Valutorna är till skillnad från dessa tillgångar belamrade med skulder, förpliktelser, hävstångssjuka, förvånade experter, dåliga prospekt, politiska vanföreställningar och tomma löften som dessutom ändrar sig från dag till dag. Kvantitativa lättnader adderar inte till hushållens tillgångar, det orsakar inflation och högre priser, vilket jänkarna redan observerar. Med den fortsatta politiken, vilken går ut på att göra som De Stora vill och säger, de som orsakar problemen inter alia, samt att lösa ut deras ligister och agenter i bank och finansvärlden, så syns blott bittra tider kvar, med arbetslöshetens utveckling i USA som barometer på detta. Över den kommande perioden ser vi en ökning på 1% till, dryga 23 %, som de facto är arbetslösa i USA. Och för detta problem, på fundamental nivå, finns ingen plan eller särskild aktivitet från regimen.

Comments are closed.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu