Bureau D’études

Posted by leewanta on augusti 13, 2010
Okategoriserat

Bureau d’études var ett franskbaserat kollektiv av akademiker som under sin tid skapade en mängd sociopolitiska och socioekonomiska kartografier, baserade på kvalitativ forskning, relationsanalyser och reflektiva analyser. Kartorna illustrerar relationer, ägande och sfäriska organiseringar av maktstrukturer. Resultatet av deras verk är strålande även om de knappast kan sägas vara helt kompletta bilder – och det krävs naturligtvis en progressiv uppdatering av olika data för att hålla dem ajour med förändringar över tiden. För studenten av socioekonomisk och djup politik är de ett utmärkt tillskott och de rapporter vi postar här kan med fördel kompletteras med en del av dessa kartor.


World Governance v.2005

Rothschild Governance

Barclays

Financial Industry Complex

EU Power & Control Grid

Governing By Networks

The Global Laboratory

Media & Information Complex

Comments are closed.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu