Snuten I Bollywood Säger: Titta Vi Flyger!

Posted by leewanta on oktober 02, 2010
Okategoriserat

Det råder ingen större tvekan om att makthavarna bakom den amerikanska regeringen är beredda att ta över cirka 6 biljoner dollar i privata pensions planer [jmfr Fitts vittnesbörd]. Department Of Labor tvingas forcera alla IRA och 401K planer in i armarna på feudala monopolist bankirer, som på klassiskt fascistvis påpekar att de vet bättre än både författning och folket, om ”vad som är bra för dig”. Jänkarna kommer då att ”erbjudas” ett utbyte av frukten av deras hårda arbete för en annuitet från staten, som egentligen inte är värt pappret det är tryckt på. Detta scenario har vi talat om en lång tid, men i stort sett ingen annan, man hävdar ”åh, det är ju inget en amerikansk regering skulle göra…”.

Denna regering är i stånd att göra som den vill, appropierad av de transnationella krafterna, då hela den ursprunliga Amerikanska konstutionen är underminerad, man ser bara aspekter av Bill Of Rights som faktiskt påminner om det Amerika som landet per författningen var avsett att vara. Få har till exempel noterat att Wars Resolution Act fortfarande är legislatur sedan 1973, vars effekt blev en rökridå och ett mandat för Amerikas president att författa Executive Orders helt adhoc. Och detta har presidenterna sannerligen gjort på ett vis som i praktiken har tappat den amerikanska individen på många konstitutionella rättigheter, liksom konstitutionen självt. En Executive Order är ett sätt för den Amerikanska Presidenten att stifta lag utan att passera kongressen. 30 dagar efter att den har signerats i det federala registret träder den i kraft, vilket strider emot dem amerikanska konstitutionen som säger att ingen individ kan åberopa en sådan total makt.

EXECUTIVE ORDER 10995 – tar över all kommunikationsmedia

EXECUTIVE ORDER 10997 – tar över all elektrisk kraft, petroleum, gas, bränsle och mineraler.

EXECUTIVE ORDER 10998 – tar över alla resurser av mat och farmar

EXECUTIVE ORDER 10999 – tar över alla medel för transportation, vägkontroller och hamnar

EXECUTIVE ORDER 11000 – tar in alla kallade medborgare till arbetsinsatser under statlig översyn

EXECUTIVE ORDER 11001 – tar över hälso, välfärd och utbildningsfunktioner

EXECUTIVE ORDER 11002 – bemyndigar Postmaster General att registrera alla medborgare i Förenta Staterna.

EXECUTIVE ORDER 11003 – tar över all flygkraft och flygplatser.

EXECUTIVE ORDER 11004 – tar över bostad och finansinstutioner som anses var ”osäkra”. Etablerar nya lokationer för befolkning, omplaceringar av kommuner, och binder nybyggnation för statliga medel.

EXECUTIVE ORDER 11005 – tar över alla tågtransport och järnvägsnät, vattenvägar, och publika förrådsutrymmen.

EXECUTIVE ORDER 11051 – utfärdar ansvar för Office Of Emergency Planning att föra alla dessa order till effekt vid tid av internationell oro – eller vid ekonomisk och finansiell kris.

EXECUTIVE ORDER 11490 – alla dessa ovanstående order är omedelbart aktiverade.

EXECUTIVE ORDER 11649— delar USA in i regioner, som skall kontrolleras av FEMA och dess 50 icke demokratiskt tillsatt officerare. NAFTA och GATT är regionala överenskommelser, som siktar på New World Order, med ”frihandel” som slogan och proxy motiv.

EXECUTIVE ORDER 12919— ett derivata av War Powers Act som tar bort medborgarens rättigheter till privatliv, egendom, kontakt, och till och med rättigheter att tillgå en konstitutionell domstol.

EXECUTIVE ORDER 13233 – tar bort rättigheter att tillgå Presidentens arkiverade handlingar.

EXECUTIVE ORDER 13440 – tar bort samtycke och tillmötesgående av Geneve Konventionerna.

EXECUTIVE ORDER 13292 – ger Vicepresidenten samma rättigheter att hemligstämpla dokument som Presidenten har.

EXECUTIVE ORDER – “Council of Governors.” – tar över de enskilda staterna och minskar deras självbestämmande rätt

EXECUTIVE ORDER – National Prevention, Health Promotion, and Public Health Council – påför en myndighet som ska etablera ”modifierad livsstil och beteeenden”

Detta är bara ett axplock av alla existerande EO´s. Vi ställer frågan: på vilket särskilt vis skiljer sig denna armada av icke-konstitutionella direktiv ifrån den totalitära andemeningen i det kommunistiska manifestet? Well, i fallet av USA hamnar ju tillgångarna till slut som en täkt i den privata bankkartellen, något som skiljer sig lite från manifestet, en machiavellisk social fascism, snarare än social kommunism, även om det ligger vissa fundamentala likheter på teknisk nivå. För även om Marx påför idéen om centralbank, så står det ju inte uttryckligen att den ska vara privat. Que?

Tillbaka till ekonomin. Så i pensionsplans-strategin skulle mindre mängder medel gå till ”R-bonds”, statliga pensionsobligationer, och större summor skulle hanteras av de få smorda. Och det är samma gamla kartell av superfinansens fronter: JP Morgan Chase, Goldman Sachs, Citigroup etc. Skiftet ger dem nära total kontroll över aktie och obligationsmarknaden. Dessa investeringar blir deras ”collatteral”, dvs en tillgång som kan nyttjas som belåningsbas, för staten emot vilka de kan släppa ”R-bonds”. Så fascinerande, tidsresor är möjliga, för det här är ganska likt Tyska 30-talets monopol av marknaden…säg ”oligopol” om man tror fronterna är något annat än en illusion för något ännu större av enhetlig sort. Det giver ett totalt grepp om investeringarna. När detta kan ske vet vi inte, vi kan inte ens garantera att det sker, eftersom luften just nu är hetlevrad och ytterst fuktig, men vi kan lova att en sådan handlingsplan existerar. Väldigt ofta har det visat sig att Argentina har varit en sorts testmark för fascisternas idéer. Att testerna slutade i konkurs och insolvens under sena 1990-talet och tidiga 2000-talet är således logiskt, även om insatserna inte representerar hela orsakskedjan för skalan av problemen de har haft. Det var ett testlopp på insolvens. Om jag vore amerikan torde jag överväga att om möjligt flytta eventuella tillgångar i privata pensionsplaner till annnt håll, bort ifrån statens armar, och de som bor i USA har nu tre månader kvar att fasa ut sina planer, helt eller delvis.

Den manchuriska kandidaten Obama, som ryktas vara Amerikas President, kommer att delta vid ett toppmöte i FN i nästa vecka där han är beordrad av de privata bankkartellen att trycka på medlemsstaterna för att påföra global beskattning. Alla som önskar känna en sann grad av frihet i framtiden går emot dessa globala skatteförslag  med all uppbådlig kompromisslös kraft. Må de som i sanning representerar den fria civlisationen stå lika rakryggade som Abe Lincoln, i angreppen ur den kriminella och privata storfinansens jakt på globala skatter. De magiska lockbeten som man lägger ut för hypnotisera jasägarna är innovativa finansiella mekanismer för att uppnå millennium utvecklingsmålen. Faktum är att somliga nationer har börjat falla i dessa händer genom intäkter som vissa utmäter som en skatt på flygbiljetter. Insamlingsmålet ligger på flera biljoner dollar per år i form av fördelningspolitik som ska tilldela resurser till byråkrater och fattiga. Detta är i praktiken en förlängning av Global Poverty Act som sponsrades av Presidenten. Men den propositionen besegrades. Det finns ett uppenbart sätt att hjälpa de fattiga utan att göda en privat bankkartell med valutaflöden. Sätt upp en inter-statlig bank som tillsluts direkt i respektive regering, skyddad av lokal och internationell lag, som förbjuder delaktighet utanför statligt ägda entiteter i överföringarna och handhållandet. Det utomstående bankväsendet – inklusive privata centralbanker – får ej heller delta på fond, trust eller konto nivå. Avyttra IMF, BIS och Världsbanken, som styrs och kontrolleras av den privata kartellen. Så denna interstatliga bank som vi föreslår måste gå vid sidan av centralbanker och NGO banker – eftersom de är kontaminerade – vilket om man lyckas, gör den till en suverän kraft för staterna att samverka utan profit för korrupta delägare av processen och ge form till deras subversiva vision.

En tillkommen monstruös best, uppkastad av höken Christopher Dodd, från den amerikanska Senaten går vid namnet Livable Communities Act (SB1619), en subversion satt på genvägs-växeln. Kretiner hos världsordningsfolket söker genom denna propå tvinga folk in i urbana regioner, så att de kan kontrolleras bättre, för det är själva avsikten med akten. Folk som känner ”the beltway” sedan länge undrar om Chris möjligen är lika korrupt som hans far var. Vi kan inte svara på detta. Fläsket i akten består i att den federala regeringen tillhandahåller anslag för att forcera ett arbetslöst folk till ett veritabelt zoo.

För de som tror att federal upplåning har saktat ned i andra kvartalet, så kan vi erinra dem om att upplåningen steg med en hastighet av 24,4%, upp från 20.5% i det första kvartalet. Huslån föll 2.3% från 4.3%, vilket i praktiken är ett resultat av avskrivningar av ruttna skulder, inget annat. Företagsskulder växte med 3.8% från 5.8%. Lokal och statlig skuld föll 1.3% från ett plus på 5.7%. Finansiella sektorns upplåningar föll med 1.07 biljoner dollar, eller per ett minus på 7.1%. Bankernas tillgångar föll och bankernas kredit kontraherade vid en takt på 5.6%, och föll 1.3% per annum. En viktig markör ses i att företagslån föll 6.7% kvartal till kvartal, och hamnade utanför kurvan med 14.6% på årsbasis, i uppköp av av statliga skulder, mestadels av Skattkammarens värdepapper.  Bilden ovan presenterar en systematisk skuld spiral, som rör sig, om man inte begagnar fungerande korrektion eller intervention, emot deflation. Utlåningen är svag och det blir ett problem när stimulanser och kvantitativa lättnader upphör. Alla pengar som är tillgängliga slängs på federala och statliga skulder. Primär teknisk orsak härstammar från emissionen av värdepapper – värdepapperiseringen av skulder – vilka fortsätter att falla i värde överlag. Värt att notera för den reflekterande läsaren är - följande artikel - publicerad av Worldreports.org, som påvisar att denna sorts värdepapperisering möjligen är olagligt enligt den amerikanska författningen.

Den nationella intäkten är upp en bit men den har i sin tur fallit sidledes till transnationella konglomerat, för liksom i Grekland så stannar inte BNP andelarna i sitt rättmätiga ekonomiska centrum, och detta är mönstret av hur den så kallade globaliseringen sliter sönder en självorganiserad ekonomi, eftersom den paradoxala konsekvensen syns i den ökade intäktens motsägelse i att arbetare fortsätter att sägas upp för att förbättra den sista raden i företagen, och fånga de där 5.3% i ökning av vinsterna. Uppåt är alltså nedåt i denna vilse-i-pannkakan modalitet av ekonomin…men i större delen av media heter det; titta vi flyger! Senaste månadens verkliga arbetslöshet steg till 21-5/8% med resultatet att hushållens nettovärde ligger på 2006 års nivåer under en tilltagande inflation.

För tio år sedan var de amerikanska finansiella tillgångarna värda 6.1 biljoner dollar och i det andra kvartalet 2010 stod de i 16.225 biljoner dollar. Utrikes investerare ökade sina tillgångar av Amerikanska Skattkammarens värdepapper och Säkerheter med 709 miljarder dollar i det andra kvartalet och Agenturers uppköp växte med 147 miljarder dollar. Totala innehav hos utländska ägare av Skattkammarens papper växte med 1.436 biljoner dollar på årsbasis, eller med 9.7%. Skattkammarens innehav växte med 12.1% på årsbasis till 4.014 biljoner dollar och privata bolags innehav av obligationer steg 375 biljoner dollar på årsbasis till 2.278 biljoner dollar. Federala utgifter växte med 5% på årsbasis och har stigit 30% sedan tre år tillbaka. Under de senaste nio kvartalen har federala skatteintäkter fallit från 19% av BNP till 16.3% av BNP. Totala statliga utgifter under kvartalet hoppade upp till 40% av BNP. Pyramid-Ponzi spelet fortsätter allt eftersom marknaderna ackumulerade 2 biljoner dollar i tillväxt av federala skulder. På åtta kvartal är den upp med 3.620 biljoner dollar, eller 54% till 10.308 biljoner dollar. Sedan två år har kakan expanderat från 46% till 71% av BNP. Vansinnet i Nya Bombay fortskrider.

För tre månader sedan påpekade vi att Fed skulle fortsätta att expandera medel och kredit med hjälp av s k kvantitativa lättnader och att administrationen skulle försöka få Huset och Senaten att godkänna diverse utgifter för ungefär 650 biljoner dollar. Fed sa att de kanske kan gå den vägen vid behov, men vad de inte informerade någon är att de står tvingade att köpa Skattkammarens Säkerheter till ordningen av cirka 2 biljoner dollar över de närmaste sex månaderna. Åtgärden blir en livboj, om än totalt artificiell, för obligations- och aktiemarknaderna, med stigande inflation som konsekvens samtidigt som det driver upp bas- och råvaror och ädelmetaller högre.

Detta sorts steg underlättar för Fed att vidmakthålla nollräntesatser. Det kommer förmodligen att föranleda Fed´s uppköp av 1.8 till 2 biljoner dollar i Skattkammarens diverse värdepapper och giftiga MBS skräp. I stort sett är det bara en upprepning av vad man gjorde med de första kvantitativa lättnaderna, QE1. Vi tror att det kommer krävas mera för att nå ett lika dåligt resultat. Hushållslån kan falla under 4% vilket leder till mer refinansiering. Praktiskt taget skulle alla jänkare kunna refinansieras. Man kan se att Fed har startat processen av att sälja MBS och CDO papper, genom att titta på deras balansräkning, med bara 50 miljarder av 1.3 biljoner dollar i obligationer kvar. De köpte dessa papper vid 80 cent på dollarn, gissar vi på, för att assistera bank insolvens och Herr Casino, och nu säljer de tillbaka dessa papper vid 20 cent på dollarn, och skattebetalaren får hosta upp mellanskillnaden. Nya aggressiva eller starka påbud kommer naturligtvis efter höstens kongressval. Laggen från Juni till November visar sig bli väldigt kostsam för ekonomin per BNP tillväxt och ökande arbetslöshet. Således kan inte arbetsstatistiken förbättras förrän det första kvartalet 2011 – i absolut bästa fall. Det betyder att tioåriga noter från Amerikanska Skattkammaren kommer att falla ned nära 2%. Fed kan alltså se sig behöva expandera uppköpen av värdepapper med uppemot 2.5 biljoner dollar, istället för 2.0 biljoner dollar. Delvis hänger åtgärden på hur mycket stimulans administrationen kan fläska igenom Kongressen.

De siktar på 650 biljoner dollar. Utländska investerare kommer icke alls att uppskatta detta scenario, särskilt med tanke på den fallande dollarn, vars ohämmade fall….bara kan bromsas upp med hjälp av ekonomiska, finansiella och monetära problem i Europa. Som vi vet har de sedan länge planerade valutakrigen synliggjorts, såväl som småtrevliga handelskrig. There´s no business like government bond business, sniff, sniff. Rätt balanserade tariffer kan stävja smittan till denna sits som kommer ur frihandelsavtal (vilka är finansiellt subversiva, betvingande och geo-anarkistiska, och egentligen inte alls särskilt fria för någon alls, förutom för en krets storägare), offshoring och utkontraktering. Det kan ta ett år efter införandet av rätt utformade tariffer tills dess att insatsen börjar hävda sig, men en sådan korrigering kan stävja arbetslösheten när tillverkare och andra industrier återvänder till USA, då incitament till att kvarstå i slavarbetets territorier minskar. Siffrorna vi kommer att se beroende på Fed´s intervention lär bli monumentala och uppmärksamheten mot spelet kommer att öka när fler professionellt verksamma börjar förstå vad Wall Street och banksyndikatet har ägnat sig åt. Fed fortsätter att ackumulera Säkerheter och värdepapper i siffror som är långt mer grandiosa än vad Skattkammaren de facto behöver, för det var ju kasinoeliten som behövde dem när vadslagningarna fallerade. Större siffror kommer därför att göra sig påminda under första halvåret av 2011. Uppköpen kommer att överstiga författningsenliga gränser i en explicit upprepning av monetära excesser genom Skattkammaren, för att ackommodera ekonomins sug efter likviditet och i tillägg till detta kan Fed komma att behöva köpa upp hela skattkammarflottan. Om det sker så kan de tvåriga T-noterna inte bara falla till 2%, de kan gå ned till 1% – 0.5%, och då faller bostadslånen till 3% någonstans. Skulle detta bli vägen så utesluts på förhand, med största sannolikhet, en omgång av QE3 [en tredje fas av kvantitativa lättnader] och riggar istället systemet för en monetär kollaps inom ungefär två år, uppföljt av hyperinflation eller en serie uddlösa devalveringar.

Minns: inflation är en annorlunda best än hyperinflation. Hyperinflation i detta scenario översätts till verklighet när innehavare av dollar förlorar förtroendet för valutan som ett medium av utbyte. Det är ett läge när man gör sitt yttersta för att lämna dollarn till förmån för någon annan valuta eller säkerhet, som ädelmetaller t ex. Så går det när Fed söker upprätthålla tillgångarnas värden med massiv monetär intervention och expansion, men i det långa loppet faktiskt inte ens gör det. Men det är en effektiv metod att bana väg för storägarnas uppköp av kollapsade tillgångar när proppen går ur, för en cent på dollarn. Fortsätter vi på detta stråk övergår fasen därefter i en deflation och depression, som lär kräva 2 – 3 år till att börja med. Man upprepar ganska tydligt samma förstulna finansiella politik som de svarta smederna begagnade under 1930-talet, vilket inte alls förlöste depressionen. Super-bankirerna öppnade istället upp likviditetens kranar när kriget drog igång, och det blev en ekonomisk hävstångseffekt eftersom så mycket av medlen kanaliserades till storskalig produktion. Men den utvecklingen beror på hur finansiärerna spelar ut staterna via valutaspelen efter de kraschade bubblorna som de satte upp till att börja med, så situationen är icke avhängigt någon kosmisk självskriven lag, och därför är det lätt att dra fel slutsats om man inte förstår finansens agenda.  Fed har valt att underminera Säkerheterna för att skaffa parterna tid och det kommer inte att fungera på det vis sunt förnuft skulle vilja att det gjorde – förtroendet har redan förlorats. Annars skulle inte guld stiga på detta vis som det har gjort den senaste tiden.

Hyperinflation gör sig påmind som blixt och dunder ut ur det blå, med en påföljande utrensning av felinvesteringar. Fed neutraliseras då i ansträngningarna att assistera statens Plunge Protection Team i Detroit med att rigga marknaderna, vilket i sin tur orsakar en aktiemarknadskollaps, eftersom det inte finns något särskilt medel för att hålla uppe marknaden i det läget. Överlevarna sitter då i ädelmetaller, inte minst i guld och silver, samt i basvaror. De gamla amerikanska storbankerna kan, beroende på taktiken den Höga Handen väljer, att rusa till undsättning genom att köpa upp Säkerheter och stanna upp flykten på Skattkammarens papper. De bankerna är delägare av Fed och borde då instinktivt välja att göra så…men obligationsägarna i bankerna – vilka är av en mäktigare röst – kanske hellre tar smällen i dessa bolag genom att låta det vara, vilket ger obligationsägarna en möjlighet att konsolidera sitt ägande och sin kontroll, om acceptabla objekt går under som ett resultat av flykten. Det beror dock på om man regeringen ses fortsätta söka rädda fallerande banker, eller låter dem gå under genom Chapter 11 processen, vilket ger de största obligationsägarna makten, och samtidigt fimpar alla andra aktieägare på samma bräde. Men även om de springer till undsättning i att köpa Säkerheter i paniken blir det dock en kortvarig sejour eftersom man iakttar det lönlösa med att rädda staten på detta vis, och dumpar då sina säkerheter, till konsekvensen av att bubblorna sannerligen smäller på den marknaden. I en hyperinflation blir givetvis många varor svårsålda, även till låga priser.

Båg i den amerikanska statistiken för BNP, Konsumentprisindex, Prisindex i producent- och importled (PPI), arbetslöshet, döljer att USA egentligen har befunnit sig i den inflationssmittad depression sedan Februari 2009….och att Gandhi marscherar mot salt igen. Så vad skulle denna operation göra för att avhjälpa system och strukturfelen? Kasta lite mer mynt på dem? Det har aldrig fungerat förr, och det kommer sannerligen inte att fungera nu. Vi har just sett en femkvartalsstuds född av 2.5 biljoner dollar och nu planerar samma sorts stab för två paket till för de närmaste två åren, med en prislapp på minst 5 biljoner dollar. Fortsätter man så slutar det i hyperinflation, och med en utmaning i att korrigera världens valutor genom devalveringar, omvärderingar och multilaterala skuldomstruktureringar…att erkänna statsbankrutter är en viktig del av processen av att bygga nytt och bättre. På 30-talet gav samma sorts stimulanser ett hopp i ekonomin med 8%, och inte med dryga 3% som idag, och marknaden pumpades upp med 50%. Denna gång steg den från 6550 på Dow till 11,700. Således: en upprepning av 1932-33.

På vägen har många individuella investerare lämnat marknaderna när de insåg att Fed och staten hade riggat spelet för De Stora på Wall Street. Front running, insider handel, naken blankning tolereras på en massiv skala. Många tycks ha glömt att mellan 1930 och 1936 så apprecierades guld och silver aktier, under deflation och depression, med 500%. Vi förutspår att en nedgång av den privata fastighetsmarknaden i USA med 10 till 20% sker över perioden under rådande utsikter. Prospektet kan ändras dramatiskt givetvis om en ny Svart Måndag infinner sig, vilket vi menar är ett gångbart scenario med betydande sannolikhet inom hela tvåårsperioden. Trots de häpnadsväckande förlusterna har inget särskilt ändrats på i Washington eller på Wall Street, med nästintill frånvarande reglering från SEC och CFTC på marknaden.

Om processen vore helt genuint logisk – vilket den inte är, den är perverterad och har sin inre logik -så skulle man anta att detta synliga fall sedan Nixon fimpade guldfoten ledde till att man raskt gick tillbaka ett steg, till en guldbaserad valuta. Det skulle ge skurkarna en chans att maskera vad de har ägnat sig åt till exempel. Men…är guldet verkligen där?! För denna hårt manipulerade ädelmetall har leasats med och rört sig i mången skugga, sedan länge…så sanningen kan vara att man bara har kvar ett antal procent av vad som skulle krävas för en funktionell guldbaserad valuta, en gyllene Greenback eller kanske en guldbackad Amero (en nordamerikansk euro). Vi har inte hört så mycket från Ameron den senaste tiden, det verkar som man skippar den planen just nu, och satsar på en direktkoppling till en världsvaluta, via SDR eller direkt till alla skitstövlars ultimata styggelse, en valuta sponsrad från andra sidan graven av såväl Mao, Marx som Lenin: Bancor. Marc Faber påpekade uppmärksamt att elitens manipulation av guldmarknaden, kombinerat med alla andra valutors bedrövelser och bristande förtroende, skulle ge ett guldpris på en miljon dollar per uns i dagens läge. Vi ger honom en viss poäng där. Man må vidare undra vad skaparna av detta debacle föreställer sig att göra när räntor stiger till 5% igen och obligationsmarknaden kollapsar? Förr eller senare är Fed trängda i ett sådant hörn.

Vi erinrar oss den underliga frågan i att stora amerikanska företag numera har två set av böcker, vilket simulerar solvens och adderar cirka 40% till förtjänster och tillgångar. Kommer BIS, FASB och den amerikanska regeringen låta göra detta till en permanent lösning? Vi utgår ifrån att de tänker nyttja maffiaböckerna så länge som möjligt, precis som de kommer att bekämpa räntesatser tills den verkliga inflationen når 14% igen. Då finner man att ekonomin inte tolererar sådan räntor och kollapsar följaktligen i deflation och depression. Sådana räntesatser medför massiva konkurser och ju längre högre räntor undviks, desto högre kommer de att vilja stiga  i det senare skedet. Då skulle man kunna se 10-åriga ”T-notes” gå för över 7%. Det hela kommer att kollapsa givetvis. Ärligt talat har regimen tappat kontrollen, de förstår knappt vad de gör, avhoppen duggar tätt, och det är blott en fråga om tid tills ett hårt regn kommer att falla och debaclet uppenbarar sig i karmosinfärgade skyar och svavel.

Comments are closed.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu