Krasch Eller Inte Krasch?

Posted by leewanta on oktober 25, 2010
Okategoriserat

Redan från årets början, och det var en en god tid innan denna blogg öppnade, har vi ihärdigt påpekat att en krasch under 2010 föreligger. Under tiden har vi sett, läst och emottagit ett ständigt ifrågasättande av förutsägelsen.  Med världens stamaktiemarknader bubblande och DOW index oscillerande vid 11,000, hade vi fel?  Nej, året är inte över och vi har läst kurvorna med hög träffsäkerhet under tiden, och har framgångsrikt förutspått hur den skulle röra sig över nästa period, men vi har avsiktligen inte gått in på att särskilt ringa in en enskild individuell marknad, bortsett från ett fokus på guld och ädelmetallernas uppgång (ett fenomen som tolkas på olika sätt beroende på ens egen kompetens och personliga erfarenheter).

Står världen vid randen? Har det värsta av den finansiella krisen klarats av? Är krigen som spelas ut just nu mer eller mindre inringade? Kommer protesterna och resningarna i Europa att lugna sig när åtstramningarna har blivit lag och man ser folket tvingas acceptera dem?

Det övervägande budskapet från världens stormedia – zombie media – är en farbroderlig röst av tillförsikt. Det är inte det att negativa nyheter inte rapporteras alls, men snarare så, att oavsett hur svår krisen är, så antas den verka inom hanteringens förmåga. Världens ledare, omgivna av sina pålitliga rådgivare och topp experter, står minsann kapabla att adressera utmaningarna.

Vi observerar realiteten annorlunda. Det traditionella media i världen kan inte antas vara en trovärdig källa, eftersom man om och om igen deklarerar sin agenda i att stödja och upprätthålla status quo. Och när det kommer till att uppmärksamma trender som håller mot ljuset, är deras meritlista intet mycket mera än sopor. Det är inte bara en fråga om bristande kompetens, ty även om massmedia hade begåvningen så hade man valt att förvrida sina förutsägelser för att anpassa sig till postulat av de stora spelarna, regeringar,korporationer, institut….militär och intelligentians agenter i kostymer.

Står vi vid randen? Den stora officiella rösten säger nej. Vi säger ja.

Året 1987 befann sig marknaderna under högt inflationstryck och levde på ett artificiellt vis, vilket naturligtvis skulle ta ut sin rätt på det ena eller andra viset. Den Svarta Måndagen spelade ut sig den 19 Oktober 1987. Och även om det alltid har förekommit insiderhandel och manipulation utförd av de stora spelarna, så var det ändå mycket enklare att se exakt hur spelet gick till på den tiden. Men i eran av digital handel, högfrekvenshandel, flash kraschar, dark pools, ghosting, maffia handlare, etc  så togs ett helt nytt schema upp som vidare komplicerade försöken att förutspå marknaderna. Det som kanske  är viktigast att påpeka för oss i denna mening, är att vi inte ser på aktiemarknaden som en tillförlitlig makroekonomisk indikator.

Vår propå sade att innan slutet av 2010 så skulle en chock över det ekonomiska systemet göra det klart för rummet att det inte finns någon återhämtning och att Den Stora Depressionen skulle ta över. De desperata åtgärder som just nu vidtas av Federal Reserve och världens Centralbanker (som flödar systemen ändlöst med ny het likviditet) har utlöst ett valutakrig. Dollarn är uppsatt för att krascha, statskonkurser hägrar, Europas blod börjar koka…och året är inte slut.

Något kommer att ge efter.

PS.

Vi kommer att snart posta en ny omgång av Trend 2012 analyser som de 20% av massan som besitter intellektuell rörlighet och handlingskraftig mobilitet må reflektera över för sina vidare personliga strategier. Framtiden blir blek för många i världen, inte minst i väst, men de vakna och motståndskraftiga, de som ser igenom världens dimridåer, blir redo att ta sig an den stora renässansen som slår följe med dem. Nödvändigheten är – fortfarande – konsternas moder.

Comments are closed.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu