Blixtpunkt: Höjd Vaksamhet Rekommenderas

Posted by leewanta on november 07, 2010
Okategoriserat

Vi avser inte skaka bjällror i onödan, vilket de som känner oss väl vet. Man vi vill av följande anledningar uppmana till skärpt vaksamhet under denna vecka, och två månader framöver:

1. Att QE2 signalerar en dödsstöt för dollarn blir snart odiskutabelt i den ‘vanliga världen’, det betyder att ett ”pre-emptive” slag av något slag, false flag eller något annat på betydande skala, för att skaffa extraordinarära diktat och kontroll flyttar till högre risk nivå från och med denna vecka. Oavsett vilket kommer en sträng ekonomisk vinter att sänka sig över den forna amerikanska medelklassen. Länder som Kina signalerar stark protektionism.

2.  Obama skall till ett ekonomiskt möte i Indien. Men vad är anledningen till en eskort av 34 stridsskepp och en smärre invasionstrupp, så som Indisk media rapporterar? Att ”hela hjärtat av Vita Huset” flyttar till Indien, 200 VD´s följer med, liksom hela Obamas familj. Allt detta för blott en ekonomisk konferens? När i historien har en sittande Amerikansk President dragit utomlands, för en förlängd period, med 65 flygplan, 34 krigsskepp, med en ryktad summa på 3000 personer, inklusive vänner med mera, vid själva höjdpunkten av en ekonomisk och politisk omvälvning?

3. Emotionella anspänningar i de olika sfärerna eskalerar alldeles uppenbart just nu. De torde icke vara så utstuderade såvida det inte fanns en särskild orsak till det.

Det troligaste risk-scenariot som vi kan se, utan att misstänka förstulna vapenskrammel eller terrorangrepp, torde helt enkelt vara abnormal dramatik på den amerikanska börsen i någon form, vilket förvisso i sin tur kan få oanade konsekvenser på den amerikanska nationens tillstånd i övrigt.

Med det önskar vi meddela: var beredd, var vaksam, och köp ingen extraordinär händelse, om så sker, vid vad den verkar vara. Om den är verkligt extraordinär lär Du notera den med tydlighet.

Comments are closed.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu