Den Där Viktor Bout

Posted by leewanta on november 18, 2010
Okategoriserat

Detta fall ligger på lite för låg nivå i vad bloggen syftar till att analysera generellt, men ofta så är det fruktbart för den större bilden att korrelera med somliga detaljer med.

I media har vi kunnat läsa om hur en vapenhandlare vid namn Viktor Bout har transporterats till USA och arresterats av Amerikanska Myndigheter, under anklagelser om vapensmuggling. Nåja, skenhelighet är väl intressant för de skenheliga. Enligt våra analyser så finns det en övergripande anledning till varför man ville få tag på den anklagade Ryska vapensmugglaren Viktor Bout för livstidsstraff och det har ingenting med att försöka sälja vapen till Columbianska vänster rebeller att göra (varav somliga var DEA agenter), eller för att han var länkad till Rysk intelligentia.

Vi vågar påstå att det var Bout som i hemlighet transporterade Osama Bin Laden och hans familj ut ur Afghanistan, strax innan Amerikas massiva bombning av Tora Tora under sena 2001. Bout, en Bukharisk Jude som föddes i Tajikistan när det var del av Sovjet Unionen, hade varit involverad med Bin Laden familjen beträffande logistik av deras konstruktionsaktiviteter, samt med Bin Laden´s Västafrikanska diamant verksamhet.

Bout flög regelbundet personal, utrustning, och ”säkerhetsverktyg” (vapen alltså) till Västafrika å Osama Bin Laden och hans Saudiska motparter vägnar, i en del av en Israelisk-Saudisk plan att bryta det Libanesiska Shiah Hisbollah monopolet på Västafrikansk diamant handel. Planen involverade rekryteringen av Mossad agenter till Bin Laden lojalister för att trycka undan Shia från diamant handeln i länder som Sierra Leone, Liberia, Guinea. Mossad använde Bout för att hjälpa till med att minera Shia influenser över handelsterritoriet.

Bout historien är direkt länkad till relationer mellan före detta Ryska Judar och Judar i Israel, som i samarbete med Arabiska ”affärspartners” från Jemen och Saudi Arabien, beslöt sig för att stödja Asif Ali Zadari-Benazir Bhutto kampanjen för att finansiera och etablera Talibanerna som beskyddare av det viktiga ”Afghan Highway project”, vilket var en nyckel-länk för den ”Mumbai-till-Moskva” (M2M) ekonomiska utvecklingsstrategin. Benzir Bhutto som var väl informerad i denna strategi och stödde den, eliminerades December 2007 i ett angrepp av ”fria radikaler”, vilka stod i ”pro” relation till en viss CIA  fraktion, inom armén och intelligentian under den dåvarande Presidenten Musharraf. Detaljer om Bhuttos död mörkades, ingen obduktion accepterades.

De Afghanska krigsherrarna som inte var allierade med Talibanerna var tvungna att besegras för bomulls leveranser att kunna röra sig från Turkmenistan till Sind regionen, och sedan för textiler att kunna skeppas ut ur Karachi, Bhutto´s politiska bas, och från Indiens Gujarat provins.

I att arrestera Bout var USA framgångsrika i att störa M2M strategin efter att den eftertraktade UNOCAL Central Asia Gas (CentGas) pipeline affären med Talibanerna bröt samman strax innan 9/11 attacken. Det är således uppenbart att Bout sitter inne med kännedom om förberedande händelser vilka föregick 9/11 dådet. Och hellre än att se Bout skriva annekdoter om geopolitisk subversion ifrån Moskva och blåsa sönder ankaret inom sfären Bush Administrationen/Bin Laden/Israel och därmed vidare hota relationen mellan USA och Ryssland, så får han räkna dagar tills hans ”känguru rättegång” rullas ut i USA.

Comments are closed.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu